Etiquette op Golfbaan Tespelduyn

Gedragsregels

Met “etiquette” worden de gedragsregels in golf bedoeld. Respect voor de baan, de spelers en het spel staan hierbij centraal. Simpel gezegd omvat de etiquette een serie richtlijnen die ervoor zorgt dat andere spelers (en jijzelf) veilig, plezierig en eerlijk kunnen spelen.

Heren golfkleding

Over het algemeen is de kleding etiquette voor heren een pantalon of bermuda met daarboven een polo met kraagje met korte of lange mouwen. Een korte bermuda broek tot net boven de knie is toegestaan. Een kraagloos t-shirt is niet toegestaan. Daarnaast is het dragen van golfschoenen (met spikes) of sportschoenen verplicht, dit is ook voor je eigen veiligheid en comfort. Het dragen van joggingspakken en trainingspakken is niet toegestaan. Over het algemeen kan je kiezen uit speciale golfbroeken en golfshirts die voldoen aan de etiquette. Het dragen van een pet of hoed is toegestaan.

Goede heren golfkleding is te koop bij Ted’s Golfshop, Jumbo Golf, & Decathlon

 

Dames golfkleding

Ook dames dragen een pantalon of bermuda. De bermuda mag bij dames iets korter zijn dan bij de heren. Ook het dragen van golfrokjes is toegestaan, mits deze niet als aanstootgevend kunnen worden ervaren. Voor dames is het toegestaan om een golfpolo met kraag aan te hebben welke mouwloos is of een korte of lange mouw heeft. Het dragen van topjes en naveltruitjes is niet toegestaan. Het dragen van golfschoenen (met spikes) of sportschoenen en sokken is verplicht.

Goede dames golfkleding is te koop bij Ted’s Golfshop, Jumbo Golf & Decathlon

 

Gedragsregels in de baan

Om de gedragsregels in de baan toe te lichten heeft onze quizmaster Ro een aantal ludieke filmpjes gemaakt waarin de gedragsregels worden toegelicht.

Wil jij een starttijd reserveren?

Boek jouw starttijd