Leren Golfen

Wilt u leren golfen maar weet u niet hoe of waar u moet beginnen?

Voordat u gaat beginnen met leren golfen zijn er een paar dingen waar u aan kunt denken. Wij geven u alvast een paar tips zodat u goed voorbereid begint met leren golfen.

Eerst proberen en dan leren golfen

Weet u wel zeker dat Golf wel echt iets voor u is? Voordat u zich inschrijft bij de eerste de beste golfclub is het aan te raden eerst eens vrijblijvend kennis te maken met de golfsport.

Golfbaan Tespelduyn is is een openbare uitdagende 9-holes qualifying golfbaan met een afslag op de 23 meter hoge terp en een lengte van 1825 meter.

Bij Golfbaan Tespelduyn kunt u altijd vrijblijvend kennis maken met de sport en de regels. Wanneer u denkt dat u uw nieuwe hobby gevonden hebt is het Golfstart lesprogramma een verstandige keuze. Na de 6 lessen heeft u de basisslagen onder de knie en kunt u daardoor snel de baan in.

Materiaal en kleding

Natuurlijk hoeft u uw eerste golfles niet te beginnen met uw eigen set golfclubs maar wanneer u regelmatiger gaat golfen is het zeker aan te raden om uw eigen set golfclubs aan te schaffen, het gebruik van verschillende golfclubs heeft namelijk ontzettend veel invloed op uw spel en u wilt natuurlijk zo consistent mogelijk leren golfen. Gemiddeld ligt de prijs van een complete golfset zo rond de €300,-

Ook de kleding is belangrijk. De meeste golfclubs hanteren geen strenge kledingvoorschriften meer maar over het algemeen worden spijkerbroeken en té korte rokjes niet op prijs gesteld, daarnaast is het belangrijk dat u kleding draagt waarin u goed kunt bewegen en waar u zich fijn in voelt.

Eerst leren golfen en dan uw eerste handicap halen

Uiteindelijk komt uw op een punt waarop u geen introductielessen meer nodig hebt en dat u zelf de baan op gaat. Bij Golfbaan Tespelduyn hebben we 3 Parkholes waar u zonder baanpermissie kunt spelen. Voor de meeste golfbanen moet u in het bezit zijn van een baanpermissie of een handicap. Met een handicap kunt u aantonen dat u over de juiste kennis en skills beschikt om op iedere golfbaan te mogen golfen. Bij Golfbaan Tespelduyn kunt u uw Baanpermissie voor de 9-holes Bloembollenbaan halen. Na het behalen van uw baanpermissie, kunt u theorie-examen doen bij Golfbaan Tespelduyn om vervolgens een echte golfhandicap te gaan behalen.

Wilt u ook leren golfen?

Lijkt het u leuk om ook te leren golfen? Kom dan langs voor een gratis kennismaking of schrijf u direct in voor één van onze golfcursussen. Voor vragen kunt u ons altijd bereiken via de contactpagina.

Ja ik wil leren golfen!

Wil je gratis en vrijblijvend kennismaken met golfen op Tespelduyn? Geen probleem!

Bekijk hier de mogelijkheden