20170324 DSC 7395

Tespelduyn: van kampeerplek tot golf-landgoed

Elke golfbaan heeft zijn charme; de een is op een vuilstort gebouwd, de ander is besloten. Het verhaal achter Tespelduyn start bij opa Piet en oma Wil, die een kampeerplek omtoverden tot een landgoed en golfbaan…

Opa Duivenvoorde

De familie Duivenvoorde woonde vroeger in een flat te Sassenheim. Op wat nu het landgoed is, stond alleen een caravan. Hier verbleven Piet en Wil tijdens de zomermaanden met de kinderen. Piet vroeg de landeigenaar contact met hem op te nemen, mocht hij het ooit willen verkopen.

Het clubhuis

Zo gezegd, zo gedaan. Wil en Piet kochten het landgoed en knapten het op waar nodig. Wat nu het restaurant is, diende vroeger als woongedeelte. In het huis zitten vandaag de dag ook de kantoren en de horecatak van landgoed en golfbaan Tespelduyn.

Een golfbaan

Uiteindelijk kocht de familie Duivenvoorde steeds meer land op rondom het huidige landgoed. Toen kwam het idee voor het opzetten van een golfbaan. Het oude huis van Piet en Wil – die inmiddels kleiner wonen – werd omgetoverd tot clubhuis en het landgoed werd een golfbaan.

Vergunningen

Het duurde zeven jaar om alle vergunningen te krijgen voor het oprichten van de golfbaan. Vervolgens duurde het nog een aantal jaar om de baan op te bouwen. De baan bestaat inmiddels uit 3 parkholes, 9 holes, een driving range, chipping green, pitchveld en een putting green natuurlijk.

De missie van Peter

Peter Duivenvoorde, de zoon van Piet en Wil Duivenvoorde, neemt uiteindelijk het roer over. Hij bouwt de golfbaan en het landgoed verder uit. De golfbaan wint prijzen op het gebied van gastvrijheid en het landgoed wordt regelmatig omgetoverd tot adembenemende trouwlocatie. Met de recente aanbouw van de glazen serre is het landgoed weer een stukje verder ontwikkeld.

Bekijk het hele verhaal van de familie Duivenvoorde via onderstaande video.

 

Wil jij de 9-holes golfbaan van Tespelduyn ervaren? Boek dan zo snel mogelijk een starttijd.

Boek een starttijd