Bloembollenbaan Noordwijkerhout - Leren golfen

Verbeter je spel op Tespelduyn

Wil jij je spel verbeteren? Dat is mooi, want op Golfbaan Tespelduyn komen alle aspecten van het spel aan bod! Afstanden, weersomstandigheden, terrein- en clubkennis… Je leert het in de praktijk!

Course management

Op golfbaan Tespelduyn is goed course management nodig. Met verschillende waterpartijen en afgeschermde greens is het belangrijk de holes vooraf in stappen te doorlopen. Een voorbeeld op hole 9: 130 meter tot aan het water is een ijzer 8, hierna moet een ijzer 6 genoeg zijn om de green te raken. Let op dat de loft (schuinte) op de club behouden wordt, want achter de green ligt een grote bunker. De bal moet dus op tijd stoppen. Met twee putts is je par binnen.

Holes om aan je spel te werken

Hole 3 wordt gezien als de grootste uitdaging bij het spelen van de eerste negen holes. Voor de tweede negen is dat echter anders. Hole 13 speel je terug de terp op. Het is belangrijk dat je met je tweede slag aan het einde van de fairway belandt. Dan kun je je op maken voor de slag van je leven. De meest gebruikte club om De Terp op te spelen is een ijzer 7.

Clubkeuze

Hole 5 is zo’n voorbeeld. Met een lengte van 105 meter is dit voor veel golfers precies tussen een pitching wedge en een sand wedge in. Wat ga je doen? Een S met hogere swingsnelheid of een rustige P? Heb je een gap wedge? Dan is dit voor jou een hole met birdie kansen.

Parkholes

Op de golfbaan zijn er drie parkholes te vinden. Deze kunnen gratis gespeeld worden met een greenfee voor 9-holes of toegang tot de driving range. Ideaal om je korte spel te testen vlak voor een ronde of natuurlijk om te oefenen. In het midden van parkhole 1 en parkhole 3 bevindt zich water. Werken aan die mentale barrière dus!

Go low…

Heb je een dag met wind te pakken? Dan kun je perfect werken aan je punch of stinger (dit zijn lage balvluchten). Een lage balvlucht wordt minder beïnvloed door de wind. Balpositie naar achteren en een club meer pakken is het advies. Probeer het wel eerst even uit op de driving range. Zonder oefening wil het nog wel eens misgaan.

Starttijd boeken voor het weekend of doordeweeks?

Boek een starttijd