Alles over het Wereld Handicap Systeem (WHS)

Op deze pagina vind je een overzicht van alle informatie rondom het Wereld Handicap Systeem (WHS), het nieuwe handicapsysteem dat in 2021 in Nederland wordt ingevoerd. Klik op een van de artikelen onderaan deze pagina voor meer informatie.

Op 1 maart 2021 wordt er overgestapt naar het World Handicap System (WHS). Om de transitie in goede banen te leiden is er een overgangsperiode van 16 december 2020 tot eind februari 2021 (klik hier voor meer informatie). Op 1 maart 2021 wordt het WHS officieel ingevoerd, onder voorbehoud dat technische zaken voorspoedig blijven verlopen.

Alles over het Wereld Handicap Systeem

Het handicapsysteem is belangrijk, want het maakt dat spelers van verschillend niveau op gelijke voet met elkaar kunnen spelen. Daarnaast zijn er veel golfers die plezier beleven aan het verbeteren van het spel en de handicap.

In onderstaand overzicht staan artikelen over het WHS die relevant zijn voor jou als golfer. Klik hier voor een korte uitleg van het nieuwe systeem dat in 2021 ingevoerd wordt en klik hier voor de FAQ.