Zomer Avond Competitie

Uitleg / Spelregels Zomer Avond Competitie

 1. Zowel jaarkaarthouders als greenfeespelers kunnen deelnemen.
 2. Vooraf inschrijven verplicht, dus géén inloop.
 3. Inschrijven kan tot woensdag 12.00 uur ’s middags.
 4. Jaarkaarthouders schrijven in via de app.
 5. Greenfeespelers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar receptie@tespelduyn.nl. Geef in deze mail jouw GSN-Nummer, handicap en de gewenste starttijd aan. Bel dan svp donderdagochtend even met de receptie en vraag naar jouw definitieve starttijd.
 6. Je kiest bij inschrijving de gewenste starttijd.
 7. Indien je alleen in een flight staat, dan kan er worden geschoven met deze inschrijving. Indien er verplaatst wordt dan word je dichtbij de door jou gewenste starttijd geplaatst.
 8. Houd donderdag de startlijst in de app in de gaten voor de definitieve starttijd.
 9. Er wordt gespeeld in flights van min. 2 (i.v.m. marken) en max. 4 deelnemers.
 10. Starttijden om de 8 minuten.
 11. De deelnemer noteert zijn naam en handicap op een scorekaart. En levert deze volledig ingevuld (dus met eindscore, naam en handtekening marker) in bij de wedstrijdcommissie. Niet volledig ingevulde of onleesbare kaarten tellen niet mee voor de wedstrijd en competitie.
 12. De deelnemer noteert zijn score in de Tespelduyn-app voor de wedstrijduitslag. En voert zijn score in bij de organisatie waar hij/zij is aangesloten voor handicapregistratie.
 13. Je doet mee voor het klassement indien je minimaal 10x deelneemt. De beste 10 scores tellen mee voor het klassement.
 14. Indien een wedstrijd door onvoorziene omstandigheden uitvalt, kan de wedstrijdcommissie besluiten om van dit aantal af te wijken.
 15. Er zijn 3 categorieën: HCP 0 – 18,0 / HCP 18,1 – 36,0 / HCP 36,1 – 54.
 16. Bij de eerste deelname wordt een speler ingedeeld in de categorie van de handicap die hij/zij op dat moment heeft. Gedurende de gehele competitie blijft de deelnemer in deze categorie spelen. Ook indien zijn of haar handicap wijzigt.
 17. Er wordt gespeeld met de WHS handicap en volgens de NGF-golfregels. NB: Een deelnemer mag op de dag van de wedstrijd voor het begin van de ronde niet oefenen op de wedstrijdbaan en hij/zij mag ook geen enkele green van die baan testen door een bal over de green te rollen.
 18. Bevat daarnaast nog een extra uitdagend wedstrijdelement: de Ringerscore (zie hieronder).
 19. Naast de reguliere competitie en de Ringerscore is er ook een birdieklassement (geen categorieën)
 20. De competitie wordt afgesloten met een gezellige slotavond met shotgunwedstrijd, buffet en prijsuitreiking. Deze slotwedstrijd telt niet mee voor het eindklassement.
 21. Deelnamekosten: € 2 per wedstrijd (exclusief eventuele greenfee).
 22. Bij onvoorziene omstandigheden beslist de wedstrijdcommissie.

Ringerscore

Het doel is voor elke hole het laagst mogelijke aantal slagen te behalen. Voor de Ringerscore wordt iedere ronde bekeken of een hole met minder slagen is gespeeld dan in de voorgaande wedstrijden. Is dit het geval, dan wordt de laagste score overgenomen. De speler die aan het eind van de Zomer Avond Competitie de minste slagen op zijn 9 holes kaart heeft staan is de Ringerscore kampioen.