Ontwerp zonder titel 5 1

Hole 7 gaat op de schop

Op basis van de ervaringen van de afgelopen jaren én op basis van de creatieve suggesties vanuit de leden-enquête pakken wij hole 7 op grootse wijze aan.

Samen met de bekende golfbaanarchitect Frank Pont zijn wij tot het nieuwe ontwerp gekomen.

 

Frank verwoorde het als volgt. “Ik werk al een aantal jaar samen met Tespelduyn met als doel om de baan nog leuker, mooier en beter te maken. De filosofie die wij bij dit soort projecten hanteren is kort gezegd om zoveel mogelijk holes strategisch te maken. Het grootste voordeel van een strategische hole is dat je als speler aan het denken wordt gezet om de hole optimaal te spelen. Ook is het zo dat een goed ontworpen hole moeilijk is voor goede spelers en vergevingsgezind voor de andere spelers.
De huidige hole 7 heeft een vijver midden op de fairway en deze is vooral voor de gemiddelde spelers in het spel.

Ontwerp zonder titel 5

Wij gaan de waterpartij gedeeltelijk dempen en de reeds bestaande kleine waterpartij links van de fairway flink uitbreiden. Tevens maken wij een nieuwe waterpartij recht voor de green. Hiermee wordt het wateroppervlakte met ruim 1500 m2 uitgebreid waarbij het voor voorzichtige spelers eenvoudiger wordt om het water te ontwijken.

Een aantal nieuwe tees zullen over de sloot meer naar links gebouwd worden, zodat beide waterpartijen in zicht en in het spel zijn. De verstandige speler zal zigzaggen (eerste schot naar rechts, tweede naar links, derde green op chippen). De bunker links naast de green maakt het voor deze spelers extra spannend.

De lay-out zorgt ervoor dat de driver veel minder of niet zal worden gebruikt waardoor de speelsnelheid van de verschillende niveaus gelijker zal worden hetgeen de doorloopsnelheid verbetert.”

Van maandag 11 t/m vrijdag 22 maart zal hole 7 veelal als par-3 gespeeld worden.