mpf1944 ©Maaike Petri Fotografie

Leren golfen, ideale en gezonde invulling van de zomermaanden

Golfen is een gezonde buitensport waarin je lichamelijk en mentaal wordt uitgedaagd. Of je nu jong bent of je jong voelt, veel of weinig tijd hebt, golfen kan iedereen leren en is een sport voor het leven.

mpf1944 ©Maaike Petri Fotografie scaled

Tjeerd Staal, golfprofessional op Golfbaan Tespelduyn geeft aan; ‘de animo om naar het buitenland op vakantie te gaan is dit jaar laag en veel mensen zullen thuisblijven. Wij spelen hierop in en hebben speciaal voor de thuisblijvers passend aanbod ontwikkeld om nieuwe golfers in korte tijd te leren golfen, zodat zij nog deze zomer zelfstandig een golfronde kunnen maken’.

Wij merken dat het steeds drukker wordt’, vult directeur Peter Duivenvoorde aan. ‘Natuurlijk willen mensen na ettelijke weken gedwongen thuis zitten weer naar buiten, bewegen en gezond bezig zijn. Maar wat zeker ook meespeelt is het feit dat golfen veel toegankelijker en veel meer geaccepteerd is dan vroeger. Net als tennis heeft ook golf zich al enige tijd ontdaan van het elitaire imago en wordt het door iedereen beoefend. Wij zijn trots op de Bollenstreekse sfeer op Tespelduyn; laagdrempelig, nuchter en toegankelijk. Mensen met een aardappel in de keel zien wij hier niet’.

SvdV20150707 300 scaled

Golfen is gezond

Een onderzoek van het Zweedse wetenschappelijke Karolinska Institutet geeft aan dat golfers langer leven en dat golf gezond is. Uit het onderzoek onder liefst 300.000 golfers blijkt dat mensen die de golfsport beoefenen een gezondere leefstijl hebben, vitaler zijn en gemiddeld 5 jaar langer leven dan mensen die niet golfen. Golf heeft ook een impact op het welzijn: golfers hebben een rijker sociaal leven en zijn mede daardoor gelukkiger.

20150704 DSC 0435 Large

Maatwerk

Onze les-aanpak is er op gericht om op enthousiaste wijze nieuwe golfers zo snel mogelijk in de baan te krijgen en dat doen wij door maatwerk te leveren. Immers, iedere persoon is anders. Deze maand nog starten wij met nieuwe gevarieerde cursussen die, rekening houdend met de gepaste afstand, geschikt zijn voor startende golfers of mensen die het golfen weer op willen pakken. Zo kun je in 2 dagen jouw handicap 54 (GVB) al halen. Wij zijn er klaar voor en alle informatie is te vinden op www.golfbaantespelduyn.nl ‘, besluit Tjeerd.