Good Seal uitreiking certificaat 2021

Tespelduyn eerste golfbaan met Good Planet Seal voor duurzaam ondernemen

Good Seal uitreiking certificaat 2021 scaled

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is de eerste golfbaan in Nederland die het certificaat van de Good Planet Seal heeft gekregen. De Good Planet Seal is een internationaal keurmerk dat wordt toegekend aan recreatiebedrijven en locaties die zich meetbaar inzetten voor duurzaam ondernemerschap met aandacht voor mens, natuur, milieu, gezondheid en veiligheid. Uniek aan de Good Planet Seal is dat niet alleen een certificaat wordt uitgereikt maar ook een scorekaart waarop bezoekers precies kunnen zien waar het certificaat voor staat, wat in orde bevonden is en wat niet.

Het certificaat en de scorekaart zijn door Albert Salman, initiatiefnemer van de Good Planet Seal, uitgereikt aan directeur Peter Duivenvoorde en duurzaamheidscoördinator Jos Ploeg.

Salman licht toe: ‘met een enorm hoge score van 95% laat Tespelduyn haar toewijding aan duurzaam ondernemen zien. Tespelduyn toont aan dat een golfbaan niet alleen heel groen maar ook heel duurzaam kan zijn. Opvallende punten zijn de aandacht voor natuur, het openbaar toegankelijke hoge Uitkijkpunt, de groenten en fruit uit eigen kas en het behoud van een oude strandwal met een hoge cultuur-historische waarde’.

Trots op 3e duurzaamheids-keurmerk

Ploeg glundert van trots; ‘binnen Landgoed & Golfbaan Tespelduyn is duurzaamheid in de bedrijfsprocessen geïntegreerd en zit echt in onze genen. Wij worden voortdurende langs de meetlat gelegd in het kader van de keurmerken die wij al jaren hebben zoals Green Key.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en de zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij duidelijk een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. In Nederland zijn wij het enige restaurant op een golfbaan dat een gouden Green Key-certificaat heeft en daarmee aan de strengste eisen voldoet’.

‘Tevens zijn wij GEO-gecertificeerd’, vult Peter Duivenvoorde aan. ‘GEO staat voor Golf Environment Organisation en zij keurt niet alleen de golfbaan maar ook alle andere afdelingen van het bedrijf zoals bijvoorbeeld de horeca. GEO draait in meer dan 100 landen en dit certificaat heeft dan ook echt betekenis. Met het verkrijgen van het 3e duurzaamheidscertificaat verwachten wij een verdere groei van zakelijke bijeenkomsten voor het bedrijfsleven en de overheid. Immers, de overheid en ook de lagere overheden hebben de plicht om duurzaam in te kopen’.

Klik hier voor meer informatie over duurzaamheid op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn