WhatsApp Image 2024 03 04 at 15.24.21

Koninklijk Golfavontuur: Paul en Jeroen op de Haagse

Paul en Jeroen van Haarlem genoten van een prachtige golfdag op de Koninklijke Haagse Golf en Countryclub

We hebben er even over gedaan om een geschikte dag te vinden, maar op 4 maart 2024 was het dan eindelijk zover. We gaan de met Koningsdag gewonnen greenfees voor de Koninklijke Haagse verzilveren!

WhatsApp Image 2024 03 04 at 15.24.21 scaled

Het is maandagochtend als we de lange laan met majestueuze bomen op rijden richting de Koninklijke Haagse Golf en Countryclub.

Het is nog licht bewolkt met hier en daar al een stukje blauwe lucht als we ons melden bij de starter. We worden zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen en we worden wegwijs gemaakt hoe de baan loopt. Voor de zekerheid vragen we toch een baanboekje mee, welke ons door de starter cadeau gedaan wordt. Vanaf het startershuisje heb je een mooi uitzicht over de baan en een heel aantal holes zijn vanaf hier zichtbaar. En het ziet er prachtig en indrukwekkend uit.

20240304 125318 scaled e1710419528776

De drivingrange is helaas gesloten op maandagochtend dus dan alleen maar wat putten om op te warmen. En wat is die oefengreen snel…. dat is wel even wennen.

Ondanks dat we toch wel koud de baan in gaan is de eerste afslag bij ons allebei rechtdoor, dus dat is alvast een goed begin. Hole 1 is een par 5 die er op het eerste gezicht niet moeilijk uitziet, maar al snel wordt duidelijk dat je hier op bijna alle holes rekening moet houden met de slope van de baan. We spelen ten slotte op een duinbaan. De fairways zijn nooit vlak, je speelt over duintoppen en valleien en er zijn meerdere blinde afslagen. Het baanboekje biedt hier echt uitkomst!

RoyalHague 06AerialBackCloud 0203 scaled

Ballen die je in de rough slaat, zijn verbazingwekkend goed te vinden in deze tijd van het jaar maar ze eruit krijgen is een heel ander verhaal. Gelukkig is het niet druk in de baan en lukt het ons ook af en toe om toch een nette score te noteren. Maar wat een omgeving! De hele baan ziet er prachtig uit en het is een feestje om hier te spelen. Aan het einde van de ronde speel je de 18e hole recht op het clubhuis af en deze hole voelt toch wel een beetje intimiderend aan.

Inmiddels is de lucht strak blauw en we besluiten om nog even een biertje op het terras te drinken. Terwijl we daar zitten, steekt er een ree de fairway over. Een prachtig einde van een fantastische dag. Een ervaring die we niet snel zullen vergeten!

Met dank aan Tespelduyn!

Paul en Jeroen van Haarlem

RoyalHague 18Approach 0769 1 scaled