20150704 DSC 0187 Large

Zo loop je par op de eerste vijf holes van Tespelduyn!

De eerste keer dat je een baan speelt, is het aanvoelen, ontdekken en ervaren. Maar met dit spiekbriefje maken we de eerste 5 holes op golfbaan Tespelduyn een stuk makkelijker voor je…

Hole 1

Hole 1 geeft gelijk aan wat je te wachten staat de komende holes. Het lijkt een makkelijke afslag… Toch valt dit voor veel spelers tegen. De vlag ligt een stuk hoger dan de teebox en de green loopt schuin af. Ga je over de green heen? Sla dan maar een provisionele bal. Want de kans is groot dat de bal in de bollenvelden is beland. Deze par 3 meet 81 meter tot het midden van de green.

Hole 2

Op de tee van hole 2 ben je waarschijnlijk maar met één ding bezig: waar staat de vlag? Hole 2 heeft een blinde afslag. De lengte tot het midden van de green bedraagt 108 meter. Tip: vanaf het bankje kun je meestal de top van de vlag zien. Lijn iets over rechts op. Links bevinden zich de bollenvelden en links voor de green ligt een bunker.

Hole 3

De hole met het mooiste uitzicht van Noordwijkerhout. Tevens ook de hole met een lastige afslag. Veel golfers willen hier de driver uit de tas halen. Volkomen terecht natuurlijk. Het is wel zaak dat je rechtdoor slaat en de fairway raakt. Rechtdoor geeft birdie kansen, een slice of hook problemen. Beter een subtiele tik dan een slechte ram dus.

Boek een starttijd

Hole 4

Bij de afslag van hole 4 is rechtdoor naar de vlag niet mogelijk, tenzij je achternaam Woods is… De meeste golfers gaan voor de fairway aan de rechterkant van de green. Zo verklein je de kans op bunkers en is je tweede schot richting de vlag open. Met twee putts is je par binnen.

Hole 5

Een lastige afslag en zeker geen makkelijke green. Net achter en linksvoor de green zijn twee bunkers. En laat de green nou net richting de bunker linksvoor aflopen… Het ziet eruit als een makkelijke hole, maar een bogey is zo gemaakt op deze par 3!

Bonus tip

Zorg dat je op tijd boven op de heuvel bent bij hole 1. Natuurlijk vanwege de snelheid van het spel, maar ook omdat je waarschijnlijk even op adem moet komen. Neem even je rust, drink wat en bereid je mentaal voor op het rondje van je leven.

De gehele golfbaan ervaren? Boek een starttijd op onze baan!

Boek een starttijd