Ledenenquête 2022

Hierbij informeren wij je over de resultaten, aanbevelingen en tips vanuit de ledenenquête 2022.

Ledenenquête 2022

De enquête is door liefst 45% van onze jaarkaarthouders ingevuld en landelijk is deze enquête door ruim 60 golfbanen gehouden. Hiermee hebben wij een representatief inzicht verkregen. Wij zijn er enorm trots op dat wij wederom 4 x in de landelijke top 5 staan op de deelgebieden verenigingsleven, trainingsfaciliteiten, horeca en clubhuis.

Enkele opvallende zaken

– 67% heeft een handicap van 18.5-36.0.
– 62% is jonger dan 65 jaar.
– In categorie ‘verenigingsleven’ zijn wij nummer 2 van Nederland.
– De trainingsfaciliteiten scoren een 5e plek. De investering in de nieuwe afslagmatten is terug te zien in een verbeterde beoordeling. De kwaliteit van de ballen is iets minder dan in 2021 beoordeeld en wij verwachten met de 25.000 nieuwe drivingrange-ballen de juiste kwaliteitsimpuls te geven.

Golflessen op Tespelduyn

Liefst 48% van de jaarkaarthouders heeft geen golfles op Tespelduyn en hiervan geeft 13% als reden op ‘ik denk niet dat het mijn spel zal verbeteren’ en bij 37% ‘is het er gewoonweg niet van gekomen’. Juist omdat de enquête aangeeft dat degene die wél lessen uitermate enthousiast zijn (liefst 50% hogere beoordeling dan landelijk!) wil Golfschool Tespelduyn de golfers die nog niet lessen stimuleren en motiveren deel te nemen aan de trainingen/lessen in 2023.

Doorstroming in de baan verbeteren
Onze huidige starttijdensysteem laadt de golfhandicap niet in zodat wij niet kunnen sturen op maximale handicap per flight. In het eerste halfjaar van 2023 schaffen wij nieuwe software aan waarmee dat wel mogelijk is. Dit zal een positieve bijdrage leveren aan een betere doorstroming in de baan.

Greens hebben wisselende snelheid
1. Met de recent aangeschafte elektrische greenmaaier verbeteren wij de kwaliteit van de greens.
2. Er zit simpelweg verschil in de greens. Zo liggen hole 1, 2 en 5 hoog waardoor deze greens droger zijn dan de andere greens. De greens van hole 3, 6 en Parkhole 1 liggen de langste tijd van de dag in de schaduw en zijn daardoor langer nat, hetgeen ook een andere eigenschap oplevert. Factoren dus die niet binnen ons bereik liggen. Uiteraard blijven onze greenkeepers streven naar het hoogst haalbare resultaat.

Het pad naar hole 1 is in slechte staat
In januari 2023 wordt dit pad opgeknapt.

Pitchmarks worden onvoldoende hersteld
Dit is een collectief aandachtspunt. Laten wij bij onszelf maar ook bij anderen op deze discipline blijven hameren.

De kwaliteit van de teeboxen kan beter
In de winter van 2021/2022 hebben wij doorgeslagen vanaf gras en daarvoor hebben wij op onze blaren moeten zitten cq. waren de tees in het voorjaar in slechte staat. Wij hebben de kwaliteit weten te verbeteren en zijn daarmee nog niet klaar. Vanaf deze winter slaan wij af van de matten, zodat wij in het voorjaar weer van mooie grastees af kunnen slaan.

Verlichting van drivingrange verbeteren
In november zijn alle lampen vervangen voor LED-lampen. Niet alleen duurzaam, maar ook een hogere lichtopbrengst.

Pitchveld upgraden
Deze hebben wij op de actielijst voor 2023 geplaatst en wij zullen dan o.a. bunkers en verlichting aanleggen op het Pitchveld.

Graag nieuwe drivingrange-ballen
Zoals hierboven vermeld, zijn in november 25.000 nieuwe drivingrange-ballen in gebruik genomen.

Onderscheidend vermogen

De geënquêteerden hadden ook de mogelijkheid om aan te geven wat het onderscheidend vermogen van Landgoed & Tespelduyn is en dat leverde o.a. deze quotes op;

Gastvrij / warm & laagdrempelig / ons kent ons / zeer uitnodigend / vriendelijke attente medewerkers / gewoon gezellig / binnen korte tijd ben je één van de club / hartelijke en ongedwongen sfeer / uitstekend onderhoud van de baan / aandacht en persoonlijke benadering / relaxte sfeer / je voelt je welkom / uitstekende horeca / het voelt gewoon goed / ik voel mij echt thuis / er worden steeds verbeteringen doorgevoerd.

Deze quotes maken ons trots en blij, want juist hierin worden veel van onze kernwaarden genoemd en erkend!

Hoewel wij goed beoordeeld worden op het luisteren naar suggesties, verzoeken wij je met suggesties te blijven komen. Dat kan heel eenvoudig door te mailen naar info@tespelduyn.nl.

Heb jij een suggestie of een verzoek dan vernemen wij deze graag.

Mail onsBel ons

Wil jij komen golfen op Tespelduyn?

Boek jouw starttijd

Wil jij een starttijd reserveren?

Boek jouw starttijd