Wintergreens liggend

Wintergreens

De winterperiode komt er aan en de wintergreens op de 9-holes baan zijn voorbereid, zodat er ook rond het vriespunt doorgegolfd kan worden. Uiteraard wordt er dan continu bekeken of de zomergreens open kunnen, want dat blijft het uitgangspunt. Rond het vriespunt is het altijd kritisch omdat de bovenlaag van de zomergreen zacht kan zijn. Indien je in dat geval de green betreedt, ontstaat er schade waarvan wij nog maandenlang last kunnen hebben.
 
Parkholes 1 & 2 hebben ook een wintergreen en Parkhole 3 heeft géén wintergreen. Parkhole 3 is dan dus gesloten. Er is een speciale wintergreen-scorekaart. Wintergreens zijn niet-qualifying
Korte putts op wintergreens worden vaak niet uitgeholed; een bal binnen een putterlengte van de hole wordt ‘gegeven’. Dus wie op een par 3 met twee slagen binnen een putterlengte van de winterhole ligt, maakt een par.
 
Bal op zomergreen? Niet spelen! Uw bal pakt u met de hengel. Bepaal het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering, waar de bal niet meer op de zomergreen ligt, maar je voeten ook niet. Hier moet je droppen, zonder strafslag.